2013. szeptember 23., hétfő

Birsalma


Szépen sárgul a birsalma. Lesz miből birsalmasajtot készíteni.
Emlékszem, régen, gyerekkoromban a nagymamám a szobában, - ahol nem fűtött télen - a szekrénytetején tárolt néhány birsalmát, nagyon finom illat volt tőle, szerettem.....









A birsalma:
Segíti az emésztést, méregtelenítést
Gazdag pektinben, mely csökkenti a bélgyulladást, valamint szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, és lassítja annak felszívódását.
Kevés cukrot tartalmaz.
Nyákoldó hatású, természetes pektinekben gazdag.
Sárga színének köszönhetően elősegíti az emésztést, a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert. Ha a téli időszakban fáradtak vagy lehangoltak vagyunk, a sárga szín segít felfrissülni.
A népi gyógyászatban magjait köhögéscsillapításra is használják.
Krémje aranyér ellen hatásos.

Ezen kívül kiváló A-, B1-, B2-, B3- és E-vitamin-forrás, és gazdag ásványi anyagokban (réz, vas, kálium, foszfor) is.
Forrás: hazipatika. hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése